автомобили под наем Боровец

автомобили под наем Боровец

                                              Кола под наем в Боровец

Можете да ни намерите в офисите в центъра на Пловдив и София , както и на летище София, летище Пловдив и летище Бургас.

Можете да наемете кола под наем като направите резервация чрез онлайн формата на нашия сайт и автомобила ще бъде доставен на място посочено от Вас! При доставка на автомобил до Боровец се предлагат пълна гама от превозни средства и рентакар услуги - от пътнически, луксозни и лекотоварни автомобили до малка и икономична кола.Ако имате въпроси или колебания моля свържете се с нас, нашите консултанти с готовност ще Ви помогнат да направите перфектен избор на автомобил под наем !
Боровец

Боровец (до 29 юни 1942 г. Чамкория) е първият курорт в България. Намира се в община Самоков, Софийска област.


История

Мястото датира като такова за отдих още от 1896 г., когато генерал Тантилов, тогава подполковник, построява първата вила за почивка, а впоследствие княз Фердинанд построява двореца „Царска Бистрица“.

Следвайки примера на българския княз и цар, редица други по-заможни българи (предимно банкери и предприемачи) от столицата и големите градове започват да строят в Боровец вили за отдих и почивка. Като ски-курорт Боровец се оформя през 60-те и 70-те години на 20 век, когато се разраства с изграждането на първите хотели в алпийски стил и съоръжения за зимни спортове.

Курортът на два пъти е домакин на състезания за Световната купа по ски алпийски дисциплини (1981 и 1984 г.), а през 1993 г. в Боровец се провежда Световно първенство по биатлон.


Събития

В Боровец се провеждат редица състезания. Той два пъти е домакин на състезания за Световната купа по ски алпийски стил и дванадесет пъти домакин на съревнованието за Европейска купа. Последното състезание – гигантски слалом за жени – се провежда пред февруари 2016 г.

Боровец предлага възможност за планинско колоездене. През 2010 г. по утвърдени световни стандарти тук е създаден Боровец байк-парк с над 20 км маркирани трасета, подходящи за начинаещи и за напреднали. Изградено е трасето „даунхил“ с дължина 2400 м и 440 м денивелация. Тук любителите на екстремни преживявания ще намерят скокове, виражи и технични линии с такова ниво на трудност, което превръща „даунхил“ в предизвикателство дори за най-опитните.

Трасето е подходящо за провеждане на състезания от международно и световно ниво.

В Боровец се провеждат и маунтин-байк турове по маршрути.

Географските дадености на Боровец обуславят идеални условия за скално катерене и алпинизъм. Има редица катерачни обекти с нива на трудност, както и технични траверси – различни категории.


Местоположение

Боровец е най-близкият до София зимен курорт и е предпочитан като такъв от жителите на българската столица. Разположен е на 1350 м надморска височина на северните склонове на Рила, на 68 км от София, 83 км от Благоевград и 125 км от Пловдив. Най-близкият град е Самоков, на 9 км. разстояние.

Климатът в курорта е умерен, зимата е мека и с много снеговалежи. Средната температура през януари – най-студеният месец, е около минус 4,8 °C. Ски-сезонът обикновено продължава от средата на декември до април.

Курортът предлага отлични условия за планински туризъм и спорт: алпийски ски, сноуборд, ски бягане, планинско колоездене. Освен това по високите части на Рила планина – ски център Маркуджик, в разгара на сезона, снежната покривка достига 2 m, което предоставя изключителни възможности за екстремно каране на алпийски ски и сноуборд.


 Ще се радваме да Ви посрещнем като клиенти и изпратим като приятели!


Сортирай по:
Покажи:
Показани 1 от 34 | 34 (1 Страници)