автомобили под наем Бургас - Летище

автомобили под наем Бургас - Летище

                      Наемете кола под наем на Летище Бургас

За всички пристигащи пътници, Rent a Car VIVORENT предлага коли под наем на летище Бургас. Нашите служители, ще бъдат повече от щастливи да Ви осигурят изгоден, бърз и удобен начин да продължите пътуването до избраната дестинация. На летище Бургас се предлагат пълна гама от превозни средства и рентакар услуги - от пътнически, луксозни и лекотоварни автомобили до малка и икономична кола.

Можете да наемете кола под наем в някой от нашите офиси или да направите резервация чрез онлайн формата на нашия сайт и автомобила ще бъде доставен на място посочено от Вас ! Ако имате въпроси или колебания моля свържете се с нас, нашите консултанти с готовност ще Ви помогнат да направите перфектен избор на автомобил под наем !
Летище Бургас

Летище Бургас е международно летище в България, обслужващо град Бургас и прилежащия регион.

Разположено е в бургаския квартал Сарафово, на 10 км североизточно от центъра на града. Летището заема 2-ро място по пътникопоток в страната след Летище София. През 2018 г. са обслужени 3 277 229 пътници.


История

На 27 юни 1927 година френската компания „СИДНА“ (днес Air France), избира терена на летище Бургас за изграждането на радиозасечна станция и подписва договор с българското правителство за неговото ползване. В договора изрично е отбелязано, че персоналът на Летище Бургас ще бъде български, като през 1938 година първият български радиотелеграфист Данаил Денев постъпва на работа. През 1941 година Летище Бургас е преотстъпено на България.

През 1942 г. с немска помощ летището е разширено, електрифицирано и снабдено с големи цистерни за гориво, вкопани в земята. На 29 юни 1947 година с приземяването на летище Бургас на българския пътнически самолет Junkers Ju 52/3m се дава началото на линията София – Бургас – първата линия на българските въздушни линии на Дирекция Въздушни съобщения. През 50-те и 60-те години на ХХ век летището е разширено и модернизирано, като се изгражда бетонна писта. През 1970 година летището става международно летище, като самолети от над 45 дестинации кацат или излитат от него.

На 10 септември 2006 г. летището в Бургас, заедно с това във Варна, е отдадено на немско-българското дружество „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД на концесия за срок от 35 години. Концесията включва влагането на общо 403 млн. евро за изграждането на нови пътнически терминали, подобрение на летищната инфраструктура, разширяване на самолетните стоянки, перона, паркингите, закупуване на техника, оборудване и др. Два месеца по-късно дружеството поема отговорността за персонала и управлението на летището.

Капацитетът на новия терминал в Бургас е 2,7 млн. пътници, като гишетата за регистрация на пътници са 31. Проектите при строителството са изцяло съобразени с изискванията, свързани с присъединяването на България към шенгенското пространство. Терминалът се простира на площ от около 20 000 m2. Сградите на новия терминал са проектирани така, че да може капацитетът им при необходимост да бъде допълнително увеличен като разширение към вече съществуващата архитектурна част. Строителството на новия терминал е извършено между декември 2011 и декември 2013 г.

Събития

Наред с празника на Бургас, който се празнува ежегодно на 6 декември в деня на религиозния празник на св. Николай Чудотворец, в Бургас се провеждат предимно през лятото фестивали и културни събития от различно естество. Някои от фестивалите като София филм фест на брега Бургас и морето (фестивал), Бургас Блус & Jazz Festival, и до 2015 г. (вкл.) Spirit of Burgas, Международен филмов фестивал Бургас, литературни дни Петя Дубарова, мотосъбора в Крайморие и традиционните празници в чест на покровителя на града се провеждат всяка година. В края на март 2012 година за първи път се проведе фестивалът за съвременно изкуство Включи града.

В края на април се провежда Фестивалът на немската и австрийска класическа музика. През май се провеждат панаирът за флористика Флора, националният литературен конкурс Петя Дубарова, международният театрален фестивал Ерата на водолея, а през третата седмица на месеца – Международната ветроходна регата Port Burgas Sailing Week. На 24 май се провеждат като в цялата страна шествия в чест на Българската азбука и първоапостолите Св. св. Кирил и Методий.

Месец юни започва с откриването на Фестивала на пясъчните фигури в парк Езерото, който трае до края на септември. Също така през юни се провеждат Летни културни празници „Бургас – лято, море“, международният турнир по спортни танци Burgas Cup и фестивалът за класическа и оперна музика Емил Чакъров. На вечерта на 30 юни хората се събират на брега на Черно море, за да се насладят на изгрева на сутринта на 1 юли. Тази реликва от времето на хипитата от 70-те години се посреща традиционно в града на централния плаж и се нарича също July Morning.

През юли се провеждат поетичните дни „Пейо Яворов“, а през последния уикенд на месеца – плувния маратон Бургас.


Местоположение

Летище Бургас е разположено в бургаския квартал Сарафово, на 10 км североизточно от центъра на града.

Разстоянието до столицата на страната София е 387 km, до Варна е 130 km, а до Пловдив е 254 km. Разстоянието до най-големия турски град Истанбул е 332 km, а до турската столица Анкара е 777 km. Разстоянието до румънската столица Букурещ е 341 km, до гръцката столица Атина е 1074 km, до сръбската столица Белград е 782 km, а до македонската столица Скопие е 618 km.


 Ще се радваме да Ви посрещнем като клиенти и изпратим като приятели!


Сортирай по:
Покажи:
Показани 1 от 41 | 41 (1 Страници)