автомобили под наем Пазарджик

автомобили под наем Пазарджик

                                           Кола под наем в Пазарджик

Можете да ни намерите в офисите в центъра на Пловдив и София , както и на летище София, летище Пловдив и летище Бургас.

Можете да наемете кола под наем като направите резервация чрез онлайн формата на нашия сайт и автомобила ще бъде доставен на място посочено от Вас! При доставка на автомобил до град Пазарджик се предлагат пълна гама от превозни средства и рентакар услуги - от пътнически, луксозни и лекотоварни автомобили до малка и икономична кола.Ако имате въпроси или колебания моля свържете се с нас, нашите консултанти с готовност ще Ви помогнат да направите перфектен избор на автомобил под наем !
Град Пазарджик

Пазарджик е областен град в Южна България, административен център на община Пазарджик и на област Пазарджик. Намира се на 37 km западно от Пловдив и на 112 km югоизточно от София. Лежи на двата бряга на река Марица в западната част на Горнотракийската низина и е вторият най-важен културен и административен център в Южна Централна България. Последното преброяване на НСИ към края на 2018 г. оценява населението на града на 68 194 жители.


История

Пазарджик е основан през 1485 г. като важна станция на главния път през Балканския полуостровВиа Милитарис, от Белград през Траянови врата за Цариград. Тази станция в турско време се свързва с Босненския или Адриатическия път, който идва откъм запад, през Северна МакедонияКюстендилСамоковМоминоклисурския проход. От Пазарджик започва и водният път по Марица. Така градът се оформя като важен кръстопът в най-западната част на Горнотракийската низина.


Събития

  • 21 май – празник на града – чества се от 1930 г. всяка година, църковен празник на Св. св. Константин и Елена.
  • февруари – ежегоден фестивал за класическа музика „Зимни музикални вечери“, основан от проф. Иван Спасов
  • май – международен мандолинен фестивал „VIVA TREMOLO“ в парк Свобода (Острова).
  • октомври – ежегоден есенен базар на площад „Васил Левски“

Местоположение

Пазарджик се намира в най-западната част на Горнотракийската низина, част от общото Пазарджишко-Пловдивско поле, при надморска височина 205 m. Първоначално градът е разположен на левия бряг на Марица. След освобождението му от турско иго той започва да се разраства и по десния бряг на реката. Пазарджик е равнинно-низинен град. Пазарджишкото поле е заобиколено от Средна гора, на север и Родопите, на юг.

Разстоянието от София до Пазарджик е 112 km по магистрала Тракия, а до Пловдив – 37 km. Важен е пътят до Панагюрище – 43 km, до – Стрелча 40 km, за Пещера/Батак – 35 km, през пролома на Чепинската река за Велинград/Ракитово – 41 km.


 Ще се радваме да Ви посрещнем като клиенти и изпратим като приятели!


Сортирай по:
Покажи:
Показани 1 от 35 | 35 (1 Страници)