автомобили под наем София

автомобили под наем София

                   Наемете кола под наем в София

Можете да ни намерите в офисите в центъра на София и Пловдив , както и на летище София, летище Пловдив и летище Бургас.

Можете да наемете кола под наем в някой от нашите офиси или да направите резервация чрез онлайн формата на нашия сайт и автомобила ще бъде доставен на място посочено от Вас! В офисите ни в град София се предлагат пълна гама от превозни средства и рентакар услуги - от пътнически, луксозни и лекотоварни автомобили до малка и икономична кола.Ако имате въпроси или колебания моля свържете се с нас, нашите консултанти с готовност ще Ви помогнат да направите перфектен избор на автомобил под наем !
Град София

София е столицата и най-големият град в България. Тя е 14-ият по големина град в Европейския съюз, с население 1 241 675 души (2019). По резултатите от преброяването през 2011 г. населението на града е 1 291 591, което представлява 17,5% от населението на България. София е разположена в централната част на Западна България, в Софийската котловина, и е заобиколена от планини: Витоша на юг, Люлин на запад и Стара планина на север. Това я прави четвъртата по височина столица в Европа. Тук се намират също така Българската академия на науките, много университети, театри, кина, както и Националната галерия, археологически, исторически, природонаучни и други музеи. На много места в центъра на града са запазени видими археологически паметници от римско време.


История

Най-ранните археологични свидетелства за обитаване на територията на София са от ранния неолит (VI хилядолетие пр. Хр.) – сред тях е Слатинското неолитно селище. Най-ранните данни за заселване на античния център на града – местността около минералните извори на днешната Централна минерална баня – са от бронзовата епоха (II хилядолетие пр. Хр.). Сведенията за това селище са оскъдни, тъй като градът продължава да съществува на това място в продължения на хилядолетия и много от останките са унищожени, но то съществува без прекъсване до наши дни.


География

Историческият център на София е разположен непосредствено на юг от центъра на Софийското поле, една от Задбалканските котловини, разположена между Стара планина на североизток и планините Люлин, Витоша, Плана и Лозенска на югозапад. Съвременният град заема значителна част от Софийското поле, като е развит в по-голяма степен на югоизток и югозапад от историческия център, достигайки ниските части на Витоша, но най-североизточните му квартали – Сеславци и Кремиковци – са разположени на склоновете на Стара планина.

Местоположение

София е едно прекрасно място, където историята и настоящето се срещат, за да образуват една интересна културна картина. Около 250 исторически, археологически и архитектурни паметници са запазени в съвременната столица - туристическа дестинация и гостоприемно място за големи международни форуми.

Разстоянието от летището до центъра на града е 10 км, или около 20 минути с автомобил. Булевард Брюксел и Цариградско шосе свързват летището с центъра, както и с автомагистрала "Тракия" на изток. В случай, че целта на пътуването ви е българското черноморие,  дистанцията до двата най-големи черноморски града Варна и Бургас, е съответно 470км  и 392км.


 Ще се радваме да Ви посрещнем като клиенти и изпратим като приятели!


Сортирай по:
Покажи:
Показани 1 от 35 | 35 (1 Страници)