автомобили под наем Стара Загора

автомобили под наем Стара Загора

                                              Кола под наем в Стара Загора

Можете да ни намерите в офисите в центъра на Пловдив и София , както и на летище София, летище Пловдив и летище Бургас.

Можете да наемете кола под наем като направите резервация чрез онлайн формата на нашия сайт и автомобила ще бъде доставен на място посочено от Вас! При доставка на автомобил до град Стара Загора се предлагат пълна гама от превозни средства и рентакар услуги - от пътнически, луксозни и лекотоварни автомобили до малка и икономична кола.Ако имате въпроси или колебания моля свържете се с нас, нашите консултанти с готовност ще Ви помогнат да направите перфектен избор на автомобил под наем !
Град Стара Загора

Стара Загора е град в Южна България, един от основните икономически центрове в страната, както и основен транспортен възел на Южна България. Той е център на едноименните община, област и регионална асоциация на общините РАО Тракия. Градът е шестият по големина в страната с население от 134 726 души по данни на НСИ към 31.12.2019 г. и образува петата по големина градска агломерация в България с население от 213 444 жители (към септември 2007 г.) , както и център на 5-ата по големина област в България с население към 31 декември 2016 г. от 321 377 души.


История

В района на днешна Стара Загора преди около 2500 години е основан Берое. През 46 година Берое е присъединен към Римската империя и става част от провинция Тракия. През 106 г. император Траян дава на града права за самоуправление и го прекръства на Августа Траяна. Градът се превръща във втори по големина икономически, административен и културен център в провинцията. Известният римски историк Амиан Марцелин пише: „Големите градове Филипопол и Августа Траяна, които в древността се наричали Евмолпиада и Берое, красят провинция Тракия“.


Събития

  • Годишен фестивал на оперното и балетното изкуство – основан през 1967, в началото като тематични дни, прераснали във фестивал през 1973. Това е първият и най-голям оперен фестивал в България. В Стара Загора гостуват всички опери от страната и много оперни театри от чужбина. Провежда се всяка година в продължение на 2 месеца – от април до юни.
  • 5 октомври – Ден на Стара Загора
  • Традиционни факелни шествия на 3 март (по случай Националния празник) и 19 юли (годишнина от „Старозагорското клане“), организирани от сдружение „Вярност“ – www.вярност.net
  • юни – поход „Верея“, към ТД „Сърнена гора“
  • Празници на липите – всяка година от края на май до средата на юли се провеждат градските празненства, посветени на цъфтежа на липите.
  • „Pierrot“ – Международен фестивал на куклените театри за възрастни
  • Състезания по корабомоделизъм – езерото Загорка е домакин години наред на световни, европейски, балкански и национални състезания. Всяко лято се организират Дни на корабомоделизма, организира се специален пресцентър, който отразява състезанията.

Местоположение

Благодарение на географското си положение връзките на Стара Загора с останалата част на страната са добре развити. Така градът е основен жп възел, през който минават всички влакове, пътуващи по линиите София – Пловдив – Бургас и Русе – Подкова. Много са и автобусните връзки, които свързват Стара Загора с другите големи градове на България. Градският транспорт се осъществява от 34 автобусни и 4 тролейбусни линии.

Разстоянието от София до Стара Загора е 210 km по магистрала Тракия, а до Пловдив – 80 km. Важен е пътят до Панагюрище – 123 km, до – Стрелча 100 km, за Пещера/Батак – 1255 km, през пролома на Чепинската река за Велинград/Ракитово – 151 km.


 Ще се радваме да Ви посрещнем като клиенти и изпратим като приятели!


Сортирай по:
Покажи:
Показани 1 от 30 | 30 (1 Страници)