Често задавани въпроси за наем на автомобил

Често задавани въпроси

Преди резервация

Начислява се административна такса в зависимост от наетия клас автомобил. Посочената административна такса е при посещение на една от изброените страни. За всяка следваща страна, клиентът заплаща допълнителна такса в размер 50% от таксата за първата страна. Депозитът се удвоява. След одобрение е нужно да изпратите данните от паспорт/лична карта и шофьорска книжка, най-малко 3 работни дни преди началото на наема.
Минималната възраст е 21 години, шофьорът трябва да има книжка от минимум 2 години. Наематели, които не отговарят на тези изисквания заплащат такса “Млад шофьор” 6 €/ден и двоен депозит. Възможни са ограничения.
Автомобилът се предоставя с наличното гориво в резервоара и трябва да бъде върнат със същото количество гориво. При връщане с липсващо гориво, клиентът заплаща липсващото гориво. (повече информация можете да намерите тук). Препоръчваме Ви да използвате предимно бензиностанции от наложени вериги като OMV, Shell, Petrol, LUKOIL, Gazprom, Rompetrol.
Когато правите резервация през нашия сайт, Вие може да изберете от 3 варианта: запитване, частична предплата и пълна предплата. Само след направена предплата, Ви гарантираме резервация на желания автомобил. При изпращане на запитване, може да бъде поискана предплата за потвърждаване на резервацията.
Когато наемате автомобил е нужно да оставите депозит с кредитна или дебитна карта (Visa или MasterCard), издадена на името на шофьора. Сумата на депозита не се изтегля от сметката Ви, само се блокира! След края на наема се разблокира. Депозитът варира между 100 – 800 € според класа.
В цената е включена пътна такса – винетка за територията на Република България.
Може да шофирате с книжка издадена в друга държава. Книжката трябва да не е с изтекъл срок, или със срок изтичащ по време на наема!
При резервация директно в сайта на VIVO Rent A Car, или в офис на компанията, не се заплаща за зимно оборудване. Допълнително се заплащат единствено веригите за сняг.

Процес на резервиране

Редовните клиенти на VIVORENT получават допълнителна отстъпка, която е базирана на броя направени резервации. Отстъпката е в допълнение към онлайн отстъпката. Повече информация за VIP програмата ни прочетете на тази страница.
Може да направите резервация на нашия национален телефон +35988 992 5566.
При повечето автомобили, налични на нашата интернет страница се гарантират конкретни марка, модел, година на производство и екстри. В случаите, когато не се гарантира определен автомобил, предлагаме подобни автомобили от същия клас. Това означава, че класът предлага няколко автомобила от различни модели и марки, но с еднакви параметри (брой врати, скоростна кутия и др).
Застраховка „Гражданска отговорност”. Стандартно е включена и застраховка CDW и TP. Повече за застраховките прочетете на страницата ни с условия.
Разликата е в зависимост от килограмите и възрастта на децата (до 10 кг, 9-18 кг, 15-36 кг). Снимки на различните седалки, може да видите на Стъпка 3 от резервационния процес.
Всеки допълнителен шофьор се заплаща, като таксата е 1.00 €/ден - максимално 30 €.
Може да отбележите, че искате да посетите друга държава по време на резервационния процес. Нужни са следните документи: данните от паспорт/лична карта и шофьорска книжка, не по-късно от 3 работни дни преди началото на наема. Документите може да изпратите на e-mail. Тези документи са необходими, за да се подготви пълномощно или зелена карта за излизане в чужбина. Начислява се еднократна административна такса , в зависимост от наетия клас автомобил. Изисква се двоен депозит.
Top Xpress е услуга на VIVO Rent A Car, която позволява по-бърза процедура при наемане на автомобила. Това става чрез предварително изпратени данни от шофьорската книжка и лична карта/паспорт на клиента/клиентите. При попълнен VIVO Xpress, договорът Ви ще бъде готов, когато пристигнете за автомобила.
Възможно е да изберете тази опция. Но по този начин, правите само запитване, а не резервация. Това не гарантира получаване на автомобил!
Методите на плащане са: Кредитна карта или дебитна карта, банков превод и PayPal.
Сайтът е защитен с Web Server сертификат. Транзакциите на сайта са защитени с до 256-битово криптиране Secure Sockets Layer.
Сайтът е защитен с Web Server сертификат. Транзакциите на сайта са защитени с до 256-битово криптиране Secure Sockets Layer.

След като резервацията е направена

Автоматично ще получите e-mail с парола за Вашия VIVORENT акаунт. В рамките на 24 часа след изпращане на резервацията, ще получите и писмо – потвърждение с линк към Вашия ваучер.
Вашият персонален акаунт позволява промени по резервацията.
Датите също могат да се променят, но е препоръчително това да не става в последния момент, за да може да се разчита на навременна реакция от наша страна.
Наш агент ще Ви посрещне на летището с табелка с логото на VIVORENT.
Tова е възможно посредством Вашия личен акаунт. Резервация може да бъде отказана/променена до 72 часа преди началото на наемния период, без начисляване на такси. При отказ на резервация по-малко от 72 часа преди началото на наемния период, се начислява такса в размер на 15% от крайната наемна цена, но не по-малко от наемната цена на автомобила за 1 ден.
Да, но при отказ на резервация по-малко от 72 часа преди началото на наемния период се начислява такса в размер на 15% от крайната наемна цена, но не по-малко от наемната цена на автомобила за 1 ден.
Рент а кар агентите ни следят разписанията на самолетите, но Вие трябва да ни информирате предварително за промяната.

При получаване на автомобила

По време на наема

Трябва да ни информирате предварително, че искате да удължите наема. Ще бъдете помолен да посетите офис на VIVO Rent A Car, за да подпишете нов договор. В случай на невъзможност да бъде продължен наемът на конкретния автомобил, поради влизането му в нов наем, ще ви предложим алтернативен.
Цената за целия Ви наем се прекалкулира по стандартна ценова листа, за използвания период + 3 наемни дни.
Трябва веднага да сигнализирате за това. Таксата за изгубени документи е: 200 € (включително за загуба на панел на касетофон или CD). Таксата за изгубени ключове също е 200 €.